IMG_9264

We genieten ervan om een workshop te geven die te maken heeft met muziek; of het nu met kinderen of met volwassenen is. We komen graag met een plan voor een workshop die bij jou en jouw situatie past. Informeer gerust naar de mogelijkheden!

Wat voorbeelden hieronder van workshops die we hebben gegeven:

Zang en dans
We zijn, op aanvraag van een kinderkoor, aan de slag gegaan om tijdens hun ‘projectdag’ in 1,5 uur tijd bij verschillende liedjes beweging toe te voegen en tips te geven voor articulatie.
Ook leerden we de groep hoe ze dat wat ze zingen ook echt kunnen overbrengen aan het publiek.

musical.jpg

Musical
Hoe presenteer je jezelf op een podium? Hoe zorg je ervoor dat je helemaal in je toneelrol kruipt? Met wat simpele tools en trucs kun je al een heel eind komen!
Een schoolklas studeerde hun afscheidsmusical in en we hielpen hen om er nog wat meer uit te halen dan er tot dan toe al in zat.

Liedjes schrijven
Vanuit een stichting met meerdere basisscholen kwam de vraag of we aan hun leerkrachten een workshop ‘smartlappen schrijven’ konden aanbieden. De workshop moest een mix zijn van zingen, schrijven en vooral veel plezier hebben met elkaar. Het resultaat: Een hoop lol en gelijk een concrete muziekles om mee te nemen naar de eigen klas!

Boomwhackers
Op een basisschool werd wel eens muziekles gegeven, maar er was behoefte aan een ‘boost’ en wat concrete ideeën om direct mee aan de slag te kunnen. Zo hebben we aan verschillende klassen een workshop ‘boomwhackers’ (plastic buizen die verschillende tonen maken) gegeven.

IMG_4611

Bij de piano
Rondom de piano zijn al de mooiste feestjes ontstaan: of het nu meezingen is met muzikale popknallers, kerstliedjes, kampliedjes of wat voor liedjes dan ook – op die manier met elkaar genieten van muziek is echt fantastisch!

Workshop vanuit een thema
Tijdens een cultuurdag voor 1500 kinderen van verschillende basisscholen gaven we een workshop ‘musical’. Het thema ‘Griezelen’ van de kinderboekenweek was leidraad voor alle workshops die werden gehouden; dus ook voor die van ons. Binnen no time hadden de kinderen een liedje met bewegingen ingestudeerd en verschenen ze prachtig verkleed voor de camera om een heuse clip op te nemen. Na afloop konden ze zichzelf gelijk bekijken!

Workshop op maat
Is er iets te vieren bij jou op school? Werken jullie met een thema dat je muzikaal uitgewerkt wilt hebben? Heb je een feestje of personeelsuitje waar je een muzikale draai in verwerkt wilt hebben? Mogelijkheden genoeg! Neem contact op en vertel je wensen; we denken graag met je mee.

%d bloggers liken dit: