Musicals zijn ons op het lijf geschreven! Het schrijven van liedjes en teksten is ontzettend leuk om te doen, omdat het onze creativiteit prikkelt. En net zo leuk vinden we het om de musicals uit te voeren met groepen kinderen. We hebben al zoveel kinderen voorbij zien komen die letterlijk en figuurlijk groeiden van het meedoen aan een musicalproject.

kip ik heb je

Samenvatting ‘Kip, ik heb je!’
Kelly Kip voelt zich niet zoals het hoort. Verdrietig, eenzaam en niet gewenst. Eigenlijk is ze een kip met een identiteitscrisis. Op een dag besluit Kelly dat ze het roer omgooit. Ze leest in de Chick Today over Klarie Kanarie. Zij heeft alle voorrondes van EI-dols gewonnen. Iedereen is gek op haar. Zij heeft alles wat Kelly ook wil hebben: prachtige gele veren, een geweldige kuif en een adembenemende stem. Kelly bedenkt wat ze allemaal moet doen om kanarie te worden. Geheim agent Kip Curry weet er wel raad mee. Zij gaat Kelly helpen. En hoe dat afloopt?

Thema
In deze vrolijke musical gaat het erom dat je mag zijn wie je bent. “Jij bent bijzonder, dus wees jezelf!” Deze musical wordt afgewisseld met filmfragmenten.

een jungle waar muziek in zit

Samenvatting ‘Een jungle waar muziek in zit!’
Welkom in de jungle! Het saaiste oerwoud op deze planeet. Totdat er op een dag merkwaardig bezoek komt van de swingende banaan Bennie. Hij leert iedereen zingen en dansen en zet het hele oerwoud op zijn kop! Niet iedereen is blij met zijn komst. Zelfzuchtige Zara Zebra vindt het allemaal maar onzin wat er gebeurt en gaat er vandoor met haar ‘cruiseschip’. Maar haar zinkende scheepje komt niet ver en Zara kan niet zwemmen. Zal Bennie haar kunnen helpen?

Thema
‘Een jungle waar muziek in zit’ is een vrolijke musical waar je ziet dat het fijn is om niet alleen aan jezelf te denken en op te scheppen, maar ook voor anderen te zorgen.

een nieuwe start

Samenvatting ‘Een nieuwe start!’
Op boerderij ‘Orde en Regel’ vlakbij Jeruzalem wonen verschillende dieren. Het valt niet mee om op deze boerderij een ontspannen boerenleven te leiden vanwege alle geldende regels waar iedereen zich aan dient te houden. Sommige dieren verlaten af en toe de boerderij. Zo komen zij in situaties terecht die zijzelf niet altijd goed begrijpen. Wie is toch die Man die rijdt op een ezel, die de voeten wast van Zijn vrienden, die het brood breekt tijdens het eten en die gevangen wordt genomen? Gelukkig is er de uil die heel veel vragen van de dieren kan beantwoorden.

Thema
Een musical vol multimedia waarbij op een laagdrempelige manier het Paasverhaal wordt verteld. Het verhaal laat je zien waar het met Pasen echt om gaat: ‘Een nieuwe start’.

koninklijk kerstfeest

Samenvatting ‘Koninklijk Kerstfeest’
In het paleis van koning Karel en koningin BEP is iedereen in rep en roer. Dit jaar mogen zij het Koninklijk Kerstfeest organiseren! Koningen en koninginnen uit allerlei landen komen naar dit feest. Koningin BEP delegeert, koning Karel heeft alleen maar aandacht voor zijn sterren, prinses Charlotte probeert haar moeder te helpen en prinses Victoria is vooral bezig met het vinden van de mooiste feestjurk. De koks, dienstmeisjes en lakeien doen hun uiterste best om alles tip top in orde te krijgen. Terwijl de voorbereidingen in volle gang zijn, staat er meerdere keren een vreemdeling op de stoep. Wat komt hij toch steeds doen?

Thema
Een glanzend paleis, het lekkerste eten, de mooiste jurk, het grootste cadeau… Maar waar draait Koninklijk Kerstfeest nu werkelijk om?

de schrijver dat ben jij

Samenvatting ‘De schrijver, dat ben JIJ!’
Tja… die bestaat nog niet! In dit project ben jij namelijk zelf, samen met jouw groep, de schrijver van het verhaal! Ontzettend leuk, want je kunt alle kanten uit met je verhaal en creatieve ideeën die in je hoofd rondzweven.
Wij helpen je om jouw fantasie om te zetten in een musical waarin jij kunt schitteren en stralen.

Thema
Dat kies je zelf!

%d bloggers liken dit: