Die stralende koppies van kinderen op het podium – dat blijft zo mooi!

Elles Grandia
Als kind vond ik het al heerlijk om muziek te maken en verhalen te schrijven. Ik floot mijn vingers blauw op mijn blokfluitje, die ik later inruilde voor de piano. Uren kon ik oefenen en de wereld om me heen even vergeten. In groep 7 en 8 schreef ik A4-tjes vol met poppenkastverhalen, bedacht ik raps en liedjes. En tijdens mijn middelbare schooltijd stampte ik Duitse woordrijtjes in mijn koppie op ritme en melodie.

Wie had gedacht dat jaren later EnMuziek zou ontstaan! Hierin kan ik samen met Suzanne mijn creativiteit en muzikaliteit volop kwijt. En ook mijn passie voor kinderen. Ze zijn vaak nog zo lekker puur en hoe mooi is het om hen te laten ontdekken wat voor talenten er in hen verscholen zitten.

Doe waar je energie van krijgt!

Suzanne van der Meulen
Als ik een dag musical- of muzieklessen mag geven aan kinderen, dan word ik zo blij. Dan heb ik niet meer het gevoel dat ik werk. Ik geloof dat God ons zo bijzonder heeft gemaakt en ons talent heeft gegeven. Ik wil dat graag naar boven halen in kinderen en daarom werk ik sinds september 2019 bij EnMuziek.  

Ik werk drie dagen als muziek- en theaterdocent op 3 basisscholen en twee dagen bij EnMuziek. Ik vind het een voorrecht om met Elles samen te werken. Vaak hebben wij aan één woord genoeg!

Kinderen ontdekken hun talenten en shinen als nooit tevoren!

Michelle den Oude
Ik heb zelf aan beide kanten van EnMuziek mogen staan: meedoen als kind, maar ook als docent.
Aan allebei de kanten heb ik mogen ervaren dat de projecten van EnMuziek je vertrouwen in je eigen kunnen geven. Dat maakt dat ik het ieder kind gun om één van deze te beleven. Het is zó gaaf om te merken wat een plezier, enthousiasme en zelfvertrouwen de kinderen uitstralen tijdens de workshops en de musical. Kinderen ontdekken hun talenten en shinen als nooit tevoren!

Naast heel veel plezier zit er ook een serieuze boodschap in de projecten. Het is bijzonder om te zien hoe de kinderen dit oppikken. Ze zijn actief betrokken bij de musical, waardoor ze deze boodschap écht meekrijgen. Als de kinderen die boodschap dan uit volle borst zingen tijdens het slotlied, dan denk ik: ‘oh ja, zo zit het!’ 😉

Ieder kind verdient het om een uitlaatklep te hebben!

Eveline Nahuys
Theater is al van jongs af aan mijn uitlaatklep. Samen met mijn nichtjes een zelfbedachte choreo opvoeren midden in onze woonkamer voor wie dan ook maar wilde kijken. Elke week met groot plezier meedoen bij mijn geweldig leuke musicalklas. Of heerlijk meezingen in de badkamer. Gewoon doen, proberen en creeëren.

Dat is het mooie aan theater: (juist) zonder plan of vaste kaders toch werken aan prachtige doelen. Saamhorigheid, accepteren van de ander en jezelf, leren loslaten van ons eigen oordeel of … (vul maar in). Hoe mooi is dat?
Daar kan ik echt van genieten. Dus wat een geluk dat ik aan zo’n plek, waar ruimte is voor dat alles, een klein steentje bij mag dragen. Want ieder kind verdient het om zo’n uitlaatklep te hebben!

De projecten van EnMuziek zorgen ervoor dat kinderen kunnen stralen. Hoe gaaf is dat!

Iris van der Giessen
De kracht van verbeelding… Er gebeurt iets bijzonders als een verhaal wordt vertolkt door muziek, zang, dans, toneel en decor. Het verhaal krijgt een extra dimensie en neemt jong en oud mee in hun verbeelding. Die is voor iedereen uniek en dat maakt het schrijven en regisseren van een verhaal zo speciaal. Iedereen kan namelijk op zijn eigen manier zijn rol in het verhaal vormgeven. Kinderen zijn daar een heel mooi voorbeeld van. Zij hebben de gave om in alle puurheid te spelen en te zingen en harten te raken.

Het is een eer om samen te werken met de meiden van EnMuziek. Hun passie voor God en het verspreiden van licht, liefde en vreugde op een creatieve manier werkt aanstekelijk.
De projecten van EnMuziek zorgen ervoor dat kinderen kunnen stralen. Hoe gaaf is dat!

Ik krijg energie van kinderen en zij toveren op mijn gezicht een glimlach!

Iris van der Loo
Met heel veel plezier werk ik mee aan de projecten van EnMuziek. Tijdens de projecten die worden gedaan zie ik elk kind uit hun schulp kruipen. Iedereen heeft plezier, er is totaal geen schaamte en bij elk kind ontstaat er een lach van oor tot oor. De kinderen leven helemaal op en ontdekken talenten die ze nog niet kenden van zichzelf.

Door het enthousiasme van de kinderen en al die lachende gezichtjes word ik ook héél enthousiast. Ik krijg energie van de kinderen en zij toveren ook weer een hele grote lach op mijn gezicht. Echt supertof!

Het is een mooie kans om ervaring op te doen voor later.

Lizzy van der Laan
Sinds 2022 mag ik EnMuziek ondersteunen bij de musicals als dansdocent en souffleur. Ik vind het ontzettend leuk en leerzaam om in projecten mee te draaien. Het is een mooie kans om ervaring op te doen voor later, want uiteindelijk hoop ik muziek-, dans- en theaterlessen te gaan geven op basisscholen.

%d bloggers liken dit: